• ЗАБИРАЙ СВІЙ ПОДАРУНОК!
    Зареєструйся та отримай БЕЗКОШТОВНУ консультацію адвокатів, необмежений доступ до форуму та невеличкий подарунок 😉

Банк Січ оголошено неплатоспроможним

  • Автор теми Юзер
  • Дата початку
  • Відповіді 0
  • Перегляди 314

Юзер

Форумчанин
Реєстрація
10 Січ 2022
Дописи
1,839
Реакції
782
Бали
1,093
UAH
6.50
Ваш пол
Мужской
Юзер не надав(-ла) жодної додаткової інформації.

Банк Січ оголошено неплатоспроможним​

Правління Нацбанку ухвалило рішення оголосити АТ Банк Січ неплатоспроможним у зв'язку з невиконанням банком своїх зобов'язань перед НБУ щодо кредитів рефінансування через недостатність коштів. Про це повідомляє сайт НБУ.

Зазначається, що Банк Січ не сплатив відсотки за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року, порушивши умови Генерального кредитного договору (далі – договір), укладеного між банком і Нацбанком.

"Незважаючи на наявність ліквідних коштів для сплати відсотків за користування кредитом рефінансування, наглядова рада і правління банку 29 липня 2022 року ухвалили рішення про їхню несплату. Враховуючи факт несплати відсотків за користування кредитами рефінансування відповідно до умов договору, Нацбанк направив фінустанові вимогу про необхідність дострокового погашення заборгованості за кредитами рефінансування. Але наглядова рада і правління банку 4 серпня 2022 року ухвалили рішення про неможливість виконання зазначеної вимоги через недостатність коштів", – повідомили в Нацбанку.

Зважаючи на це, НБУ 5 серпня був змушений задовольнити свої вимоги за рахунок цінних паперів, що перебували в заставі.

Повідомляється, що власники АТ Банк Січ не вжили дієвих заходів з покращення його фінансового стану задля забезпечення здатності виконати у встановлений договором термін свої зобов'язання перед Нацбанком. Крім того, діяльність банку характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій, що підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови.

"Доля фінустанови становила 0,3% від чистих активів платоспроможних банків на 1 серпня 2022 року", – йдеться в повідомленні.

В НБУ зазначили, що кожен вкладник АТ Банк Січ отримає від ФГВФО відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, визначених частиною четвертою статті 26 Закону України Про систему гарантування вкладів фізичних осіб
 
Назад
Угорі Унизу